Je bekijkt de diensten voor werknemers.

Ga naar de diensten pagina →

Re-integratie 2e spoor – Werknemer

Home » Werknemer » Re-integratie 2e spoor – Werknemer

Je bent langdurig (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt. De mogelijkheden bij je eigen werkgever dienen onderzocht te worden. De bedrijfsarts heeft je belastbaarheid in kaart gebracht middels een beperkingen/mogelijkhedenlijst (bijvoorbeeld met een FML/IZP). De arbeidsdeskundige kan daarmee  kijken of eigen werk nog passend is, nog passend te maken is of dat er nog andere functies bij je eigen werkgever mogelijk zijn. Zo niet, of bij twijfel; dan dient een 2e spoor traject te worden opgestart. Je werkgever kan hiervoor een re-integratiebureau inschakelen; Vitaal Loopbaan.

Wij beschikken over re-integratiecoaches die je kunnen begeleiden in dit traject. Immers je hebt niet vrijwillig gekozen om uit te zien naar ander werk bij een andere werkgever. Acceptatie, onzekerheid over de toekomst, het hoort er allemaal bij en wij zullen je hierin ondersteunen. We zullen samen kijken naar wat je nog WEL kan; inkomensbehoud is belangrijk maar samen onderzoeken wat je drijfveren zijn waarbij we rekening moeten houden met je beperkingen / mogelijkheden; welke functies zijn er die nog wel passend zijn. En dat alles ook nog volgens de spelregels van het UWV.

We hebben en nemen de tijd, minimaal 6 maanden met frequente persoonlijke afspraken, je krijgt inzicht in wat wil en kan ik, welke functies nog passend zijn, waar die te vinden zijn, hoe hierop te solliciteren en bereiden je voor op (proef) plaatsingen. Kortom we bewandelen samen dit nieuwe pad.

Reintegratie 2de spoor

Onze diensten

Vitaal Loopbaan richt zich op mensen in ontwikkeling, die aan de slag gaan met vragen rondom werk en persoon. Dit kan zijn in het kader van outplacement, heroriëntatie, coaching of re-integratie. Centraal staat het begeleiden van mensen bij het effectief richting geven aan hun loopbaan.

Wij zien het als een uitdaging de blijvende ontwikkeling en optimale inzetbaarheid van mensen te stimuleren door te ondersteunen bij onderstaande diensten.